NL | EN Ga naar MyLooqiBinnenkort beschikbaar

news_banner

Nieuws

 • Twitteraccount @Kind_vermist succesvol door meer dan 120.000 volgers.

  13 oktober 2013

  Een vermist kind? Het is de nachtmerrie voor elke ouder. Het is dan ook geen wonder dat het twitter account @Kind_vermist meer dan 120.000 volgers heeft. Het initiatief van de landelijke politie is daarbij ook nog eens zeer succesvol. Een willekeurige blik op actuele tweets geeft aan dat de meest gepubliceerde vermissingen binnen enkele dagen opgelost zijn.

 • Tips om te voorkomen dat je jonge kind wegloopt.

  11 oktober 2013

  Zodra jonge kinderen kunnen lopen, beginnen ze hun omgeving te verkennen. Dit vraagt om extra toezicht als ouder. Immers, binnen een tel kan je kind uit je blikveld verdwenen zijn. Geen ramp als dat in je eigen omsloten tuin is. Maar wat als dat in een druk winkelcentrum gebeurt. Je kunt je kind al vroeg leren om bij je te blijven. Op de weblog van loes.nl vind je enkele handige tips. Heb je toch nog twijfels? Dan is de aanschaf van een Looqi polsband of Looqi sleutelhanger de beste optie. Zodat je altijd weet waar je kind is.

 • Kind weg! Wanneer bel je 1-1-2?

  10 oktober 2013

  De schrik van iedere ouder. Je kind is veel te laat thuis van het spelen of van school. Of je bent op een drukke plek en je kind blijkt spoorloos. Er komt een moment dat je als ouder 1-1-2 wilt bellen. Wat is de afweging? Een kind van 10 jaar, dat gaat spelen en niet thuis is op de afgesproken tijd, is waarschijnlijk de tijd vergeten. Een kind van 3 jaar, dat plotseling weg blijkt uit je tuin, is een ander geval. In de regel geldt een vermissing wanneer iemand langer dan 24 uur spoorloos is. Bij kinderen is dat anders. Je kunt altijd direct contact opnemen met de politie. Zij kunnen een Amber Alert uitsturen via sociale media en sms. In de praktijk is dit erg succesvol.

 • Grote zoekacties naar kinderen gelukkig vaak loos alarm

  09 oktober 2013

  Onlangs was het weer raak. Een complete reddingsoperatie werd opgezet omdat een wandelaar een kinderfietsje zag liggen langs de waterkant van een brede sloot. Twee duikteams, een trauma helicopter en twee ambulances werden opgeroepen. Na een uur zoeken was de conclusie dat er geen kind in het water lag en kon de reddingsoperatie gestaakt worden. Het fietsje werd meegenomen door de politie. Het is een van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat we ons snel zorgen maken om zoekgeraakte kinderen. Dankzij de inzet van Amber Alert en social media, wordt minder vaak en minder snel een beroep gedaan op dure zoekacties. De opkomst van middelen als de realtime Looqi GPS Tracker - en ouders zelf op elk moment weten waar hun kind is - is daarbij een positieve ontwikkeling.